Kväll i Stockholm


Båtarna

I Stockholm ser man båtar överallt.

Utomhus


och inomhus...


De ligger vid kaj eller är ute och far.


Vi var bara tvungna att ta Djurgårdsfärjan över till Gröna Lund.

Nöjen i storstan

Shopping... njäeee. Det är inget för mig.


Hänga upp och ner högt upp i hög hastighet... absolut inte något jag vill göra


Äta glass...  Jaaaa.... tycker L som har hittat sin favoritglassbar på Gröna Lund.

Människorna


Fast det är fullt med folk överallt i miljonstaden...


kan man ändå alltid hitta en plats i enskildhet (när man har behov av det :-) )


Museerna

Fint väder och en promenad bort till Fotografiska, första museet under vår Stockholmsvistelse.

Flera olika utställningar där Mapplethorp väl var den störste. Hans många, nästan pornografiska bilder var dock inget som tilltalade mig även om jag kan förstå att han är ett stort namn inom fotokonsten.

Roligast var Liu Bolins bilder. Hihi, en hel våning fylld av "den osynlige mannen".

Minnesvärt var också Elleanor Coppolas installation "Circle of memory" som var uppbyggd av halmbalar. Besökare uppmanades att skriva ett litet meddelande på en lapp och sätta upp någonstans. Många lappar hade det hunnit bli.Vasamuseet var den egentliga anledningen till hela resan. Vi kom dit på morgonen vid halv tio-tiden och stod ett par minuter i kö innan vi kom in. Sedan strosade vi runt och kikade på skeppet ur alla möjliga vinklar. Mycket imponerande museeum där det numera är en frisk och sval miljö (inte varm ånga som det var på 80-talet...).

I slutet av vandringen gick vi igenom den obligatoriska souvenirshopen - men lyckades hålla oss ifrån köp. När vi gick ut genom portarna hade kön växt. Det var säkert 100 meter kö utanför... Puh, det hade jag aldrig fixat att stå i.
Samma köfenomen upplevde vi när vi gick vidare till Aquaria lite längre bort längs kajen. Vi stod en kvart i kö för att få komma in, och när vi hade gått igenom utställningarna och kom ut ringlade sig kön långt ner på gatan. Gladast den dagen var nog den lilla rockan innanför glasrutan i alla fall. :D


RSS 2.0