Museerna

Fint väder och en promenad bort till Fotografiska, första museet under vår Stockholmsvistelse.

Flera olika utställningar där Mapplethorp väl var den störste. Hans många, nästan pornografiska bilder var dock inget som tilltalade mig även om jag kan förstå att han är ett stort namn inom fotokonsten.

Roligast var Liu Bolins bilder. Hihi, en hel våning fylld av "den osynlige mannen".

Minnesvärt var också Elleanor Coppolas installation "Circle of memory" som var uppbyggd av halmbalar. Besökare uppmanades att skriva ett litet meddelande på en lapp och sätta upp någonstans. Många lappar hade det hunnit bli.Vasamuseet var den egentliga anledningen till hela resan. Vi kom dit på morgonen vid halv tio-tiden och stod ett par minuter i kö innan vi kom in. Sedan strosade vi runt och kikade på skeppet ur alla möjliga vinklar. Mycket imponerande museeum där det numera är en frisk och sval miljö (inte varm ånga som det var på 80-talet...).

I slutet av vandringen gick vi igenom den obligatoriska souvenirshopen - men lyckades hålla oss ifrån köp. När vi gick ut genom portarna hade kön växt. Det var säkert 100 meter kö utanför... Puh, det hade jag aldrig fixat att stå i.
Samma köfenomen upplevde vi när vi gick vidare till Aquaria lite längre bort längs kajen. Vi stod en kvart i kö för att få komma in, och när vi hade gått igenom utställningarna och kom ut ringlade sig kön långt ner på gatan. Gladast den dagen var nog den lilla rockan innanför glasrutan i alla fall. :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0